SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

SEGÍTSEN, HOGY SEGÍTHESSÜNK!

Klubunk a mai napon elmozdul a jótékonyság irányába is! Ezentúl minden általunk rendezett túrára, kirándulásra befizetett összegből felajánlunk egy bizonyos összeget (fejenként 1 eurót). Ezen kívül a buszban kihelyezünk egy becsület kasszát, ahova utasaink a saját belátásuk szerint bedobhatják a támogatásra szánt összeget. Az így összegyűlt pénzt felajánljuk beteg, vagy szociálisan hátrányos kisgyermekek megsegítésére.
Az első kislurkó, akinek segíteni szeretnénk, Noel, akinek a következö kirándulásainkon gyűjtünk majd! Aki szeretne segíteni, megteheti! A Szlovák Takarékpénztárban (SLSP) nyitottunk Noel Kešiar névre egy transzparens számlát, melyre várjuk adományaikat!

Bank: Slovenská sporiteľňa a.s.
Számlaszám: SK25 0900 0000 0051 6432 6210
Számla neve: NOEL KEŠIAR

Olvassátok el történetét:

A kis Noel érkezését nagyon várták a szülők, kimondhatatlanul örültek első gyermekük születésének. Az anyuka rendszeresen látogatta a terhesgondozást, mindent megtett azért, hogy egészséges babának adjon életet. Terhesség alatt semmi nem mutatta, hogy milyen komplikációk lépnek fel szülés közben. Noel a terhesség 41. hetében , 2017. december 29 született meg. A kisbabát úgy nyomták ki az anyuka hasából, aminek következtében eltörött a pici kulcscsontja és fejét olyan nyomás érte, hogy bevérzett az
agya, fejének lágy részei súlyosan megsérültek, bevérzett a szem retinája, agyrázkódás következtében eszméletét vesztette. Noelt átszállították Érsekújvárba, inkubátorba helyezték, majd sorra következtek a külünböző kivizsgálások, életmentő kezelések. Csak sajnos komoly egészségkárosodást szenvedett.
Eddigi rővidke élete során különféli orvosi diagnózist állapítottak meg: gyermekbénulás, epilepszia, látássérült, spaszticitás (izommerevség).
A kis Noel passzív, nem jár, nem ül, szegény csak fekszik, nem beszél, nem tartja meg a fejecskéjét, csak kásás ételeket fogyaszt, naponta többször van epilepsziás rohama. Napi 24 órás gondoskodást igényel, különféle kezelésekre hordják, ami sajnos nem hoz semmilyen javulást. Igény lenne speciális baba-kocsira, etetőszékre, gyerekülésre. A biztosító évente 2x fizet egy hetes re-habilitációt, ami nem sokat segít. Szeretnék a kicsit Pőstényben az ADELI nevű rehabilitációs központba vinni, amit az egészségügyi biztosító nem támogat, viszont nagy segítség lenne abban, hogy Noel megtanuljon járni.
Ezek a különféle kezelések komoly anyagi megterhelés a család számára.